Hit enter to search or ESC to close

Hayatını Seçen Kadın

Adalet Ağaoğlu: Dolu dolu yaşamış, bu yolda kendisi olmayı bilmiş, dostluğunu kazanmaktan gurur duyduğum bu güzel kişiye teşekkürlerimi vermek istiyorum.

Çiğdem Kağıtçıbaşı: Çeşitli konularda- sosyal bilimci, hoca, üniversitede yönetici, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde senatör- hep büyük bir heves ve enerjiyle çalıştı. Hala da bu çalışma devam ediyor.

Emre Kongar: Nermin-Abadan Unat ile “Mülkiye” adı ile bilinen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ikinci sınıfında tanıştım. O zaman adı sadece Nermin Abadan idi. Birdenbire karşımda “tüm dünyadan haberi olan ve her an öğrendiği yeni bilgileri sıcağı sıcağına öğrencileriyle paylaşan”, genç, dinamik, “yürüyen kütüphane” gibi bir hoca buldum.

Hıfzı Topuz: Nermin Abadan Unat’ı ben Atatürk Türkiyesi’nin en dinamik, en geniş kültürlü, en demokrat yapılı kadınlarından biri sayıyorum. Bizim kuşağımızda onun düzeyinde kalan çok azdı. Nermin Abadan Unat, büyük bir yüreklilikle kendini devrimcilik savaşına adadı. Hem de hiç yılmadan, boyun eğmeden, ödün vermeden.

Sedef Kabaş: Sizler de bu kitabı okudukça üst üste gelen zorlukların onu asla yıldırmadığını tam tersine üstesinden geldiği her zorluğun onu daha da güçlü kıldığını göreceksiniz. Çetin bir yaşamın her merhalesinde onun çelik iradesinin nasıl galip geldiğine, küçük mutlulukların kıymetini bilmenin insanı yaşama nasıl bağladığına şahit olacaksınız. Türkiye’nin yetiştirdiği ama kanımca kıymetini yeterince bilmediği bir idealistin, “Bugün ne olduysam, Atatürk sayesinde oldum” diyen bir Kemalist’in, yazılmaya ve okunmaya değer yaşamı sanırım çoğunuzun ilgisini çekecektir. 1990 yılında Ahmet Taner Kışlalı’nın Nermin Abadan Unat’ı konu alan bir yazısında dediği gibi “Bazen küçük bir hayat hikayesi, binlerce kitaptan çok daha fazla şey anlatır.”